Pasen

Piep piep, wie komt daar uit het ei gekropen?

Pasen komt eraan en daarom leerde we in ons klasje over de kip en het ei. We maakten kennis met verschillende soorten eieren zoals die van de struisvogel, de kwartel en de kip.

We ontdekken waar het ei vandaan komt en wat je er allemaal mee kon doen. We gebruikten eitjes om in onze Paasboom te hangen, om te koken en te knutselen.

Daarnaast speelden we ook weer leuke spelletjes, leerden we een liedje en een versje en knutselden we een Paasmandje.

Maar het allerleukste was het bezoek in de klas van de 2 kuikentjes. We lieten ze in de klas rondlopen en mochten ze aaien. Sommige kindjes waren eerst wat bang maar dat ging al snel weer over.

Op donderdagavond voor de Paasvakantie hadden we ons Paasmandje klaargezet in hoop dat de Paashaas en Paasklok zouden langskomen. Helaas lag er op vrijdagmorgen niets in ons mandje. Bij onze vriendjes van de 2de en 3de kleuterklas lag er ook niets in hun mandje. We vonden wel een mandje met daarin een brief van de Paashaas en de Paasklok. Ze hadden ons beetgenomen en de Paaseitjes verstopt. We moesten eerst een aantal opdrachten vervullen alvorens ze ons vertelden waar ze de Paaseitjes hadden verstopt.

Na het vervullen van de opdrachten, vonden we de eitjes verstopt in de opvang. Helaas waren er nog niet zoveel eitjes gebracht. Omdat het nog vasten is, hebben de Paashaas en de Paasklok nog niet veel tijd gehad om Paaseitjes te maken. Gelukkig zullen ze ervoor zorgen dat we ze na de vakantie wel krijgen.

Het was weer een leuk in ons klasje de afgelopen weken en verdienen nu een fijne vakantie.

Geniet van jullie vakantie!

Juf Jolien