Clowntjes voor carnaval

We verwelkomden 2 nieuwe vriendjes in de klas : Juliette (zusje van Marie) en Cériel.

In ons thema “clowntjes voor carnaval” maakten we eerst kennis met carnavalspullen. Alle kleuters mochten eens proberen om een serpentine te blazen, dat was niet gemakkelijk hoor! In de ontdekbak mochten de kleuters experimenteren met confetti. Dit was een topper en al gauw was de confetti overal in de klas te vinden! Op het eind van het thema mochten de kleuters eerst plakken met de confetti. Daarna mocht wie wil, helpen met de stofzuiger en stoffer en blik om alle confetti op te ruimen.

Ook de circustent en het klimrek waren een groot succes!

Aan de tafel konden kleuters met materialen rond clowntjes spelen: onder andere puzzelen, sorteren, associëren kwam aan bod.

We knutselden een hoed en een strik om ons te verkleden als clowntjes. De peuters mochten vingerverven met 1 kleur en de eerste kleuters met 2 kleuren. Sommige kleuters ontdekten nieuwe kleuren bij het mengen.

We vierden de verjaardag van Ruben, hij werd 4 jaar! Hiep, hiep, hoera! Hij bracht lekkere pudding mee naar de klas! Dank je wel!

Op de laatste dag mochten de kleuters verkleed naar school komen. We hielden een heus carnavalfeest in de klas! Op leuke muziek mochten de kleuters dansen. We genoten volop!